Opvoedingsondersteuning

Voor ouders/verzorgers

Wij zijn er voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar waarbij sprake is van gedragsproblematiek of ontwikkelings- en opvoedingsproblemen. Soms zit je met je handen in het haar, dan kan het fijn zijn om van buitenaf een professional met je mee te laten denken. Wij zijn er voor vragen omtrent de ontwikkeling, het gedrag en de opvoeding van het jonge kind. Het doel is om ouders handvaten en inzicht te geven in de problematiek. Ook kunnen wij 1 op 1 begeleiding bieden in de thuissituatie of bij de Ark. Door deze intensieve begeleiding kan het kind zich optimaal ontwikkelen.

Voor professionals

Tegenwoordig wordt er veel passend onderwijs aangeboden. Dit zorgt ervoor dat het kan voorkomen dat er kinderen met gedragsproblematiek of ontwikkelingsachterstand moeten meekomen met de kinderen die een reguliere ontwikkeling hebben. Wij kunnen de leraren dan meer inzicht en handvatten geven hoe om te gaan met verschillende soorten problematiek. Zodat ook deze kinderen kunnen deelnemen aan het reguliere onderwijs. Deze kinderen bieden wij ook 1 op 1 begeleiding aan, want soms hebben ze net dat beetje extra nodig om deel te kunnen nemen aan een vorm van onderwijs passend bij het niveau.  

Maar ook bieden wij hulp aan kinderopvang,  peuterspeelzalen of gastouders. De hulp kan bestaan uit het geven van voorlichting over bepaalde problematiek of over de ontwikkeling van het kind. De hulp bestaat ook uit de hulpvraag die vanuit de professional komt. Bijvoorbeeld; hoe om te gaan met straffen/ belonen of zindelijkheid. De hulp wordt aangeboden in de vertrouwde omgeving van het kind, zoals bij de gastouder, kinderopvang of de peuterspeelzaal. Hier voelt het kind zich veilig en hierdoor kan het kind zich optimaal ontwikkelen.

Moeder en kind

Sinds 2019 is er een moederkind huis opgestart door Driestroomhuis de Ark in Veenwouden. Het moederkind huis is een vrijstaande ééngezinswoning met een grote tuin. De woning bestaat uit één ruime woon/slaapkamer met daarbij twee slaapkamers, een gezamenlijke badkamer en keuken.  Driestroomhuis de Ark biedt meerdere uren per dag begeleiding op locatie en is daarnaast 24 uur bereikbaar.

voor wie is het moederkind huis? 

Het moederkind huis is voor een moeder met één of twee kinderen, die extra ondersteuning nodig heeft op het gebied van opvoeding. Daarnaast kan moeder extra hulp krijgen op het gebied van: 

  • Opvoeding; 
  • Hechting; 
  • Financiën/administratie; 
  • Ontwikkeling van het kind; 
  • Eventuele psycho-educatie 

Wij hebben momenteel een plek vrij in het moederkind huis. Bij interesse of meer informatie mail naar: info@driestroomhuisdeark.nl